ОКБ Мечникова   ОКБ ім. Мечнікова

Підсумки минулого року

Під кінець року, на новорічні свята, як вже заведено у нашому Центр Ендокринної Хірургії лікарні Мечникова, ми завжди підбиваємо підсумки минулого року. Насамперед ми пишаємось нашими перемогами у цьому році, найголовніша перемога це повернення землі нашій лікарні у постійне використання від міської влади. Це диво, бо такі випадки у історії Дніпра мабуть поодинокі, й це диво сталося завдяки згуртованості нашого колективу лікарні, непохитної позиції керівництва лікарні Мечникова, наших поважних директорів Сергій Риженко та Сергій Тимчук, а також великої допомоги досвідченого юриста Василь Підлужний та його команди, за що ми їм дуже вдячні! Друга важлива перемога це успішно пройдена атестація Дніпропетровська Обласна Клінічна Лікарня ім. І.І. Мечникова, отримано найвищий бал, лікарня гідно підтвердила вищий третинний рівень надання висококваліфікованої допомоги населенню та готова працювати на всі 100% й надалі.

Минулий рік був дуже важким, у нашому центрі проліковано більше 1200 пацієнтів, з них поранених захисників 360, раніше вузькоспеціалізовані хірургі перетворились на справжніх військово-польових, так вже повелося що до нашого центру надходять важки уламкові або кульові сліпі поранення м’яких тканин любих локалізацій організму людини, великі рани та дефекти шкіри, опіки. Сотні операцій по видаленню сторонніх тіл, ушивання дефектів м’яких тканин та шкіри, складні багаточасові перев’язки десяткам поранених на добу. Авжеж за два роки війни колектив центру ні на йоту не позбавився милосердя та доброго відношення до наших захисників, всі смачно нагодовані, перевдягнені та перевзуті в нові речі, за що й велика подяка нашим багаточисельним волонтерам, на жаль усіх особисто не можливо перерахувати. А ще за минулий рік ми отримали сучасне операційне світло, операційні столи, функціональні ліжка та каталки, побутову техніку, кондиціонери в палати для поранених та безліч всього так необхідного.

Також збільшилась й умовно невідкладна хірургічна допомога, за рік проліковано більше 100 онкологічних хворих раком щитоподібної залози, в умовах військового часу нажаль збільшилась кількість занедбаних випадків багатовузлових та тиреотоксичних зобів з компресійними синдромами та ускладенннями, виконано більше 500 операцій на щитоподібної залозі, десятки адреналектомій та паратиреоїдектомій.

На наступний рік наш колектив заряджений як ніколи, на базі центру планується відкриття малої операційної для проведення мініінвазівної хірургії, придбання сучасної апаратури для ідентифікації поворотного нерву та паращитоподібних залоз, не дивлячись на війну у нас великі плани та звісно впевнена надія на нашу скорішу велику Перемогу, авжеж наші маленькі дві перемоги це шлях до великої!
Колектив центру вітає колег та пацієнтів з Новорічними святами, бажає усім міцного здоров’я, впевненості у завтрашньому дні, натхнення та скорішої Перемоги! Вітаємо усіх з Різдвом Христовим та наступаючим Новим Роком!