ОКБ Мечникова   ОКБ ім. Мечнікова

Кабінет «Діабетична стопа» базі Обласної консультативної поліклініки лікарні ім. Мечникова

На базі Обласної консультативної поліклініки лікарні ім. Мечникова працює кабінет «Діабетична стопа», в якому комплексно за участю фахівців лікаря-ендокринолога (Ольга Беспятая), судинного хірурга (Махмуд Єль-хадж) здійснюється допомога хворим з цукровим діабетом. 
Завдання кабінету: 
1) Скринінгове обстеження пацієнтів на цукровий діабет з метою виявлення трофічних уражень нижніх кінцівок і попередження їх розвитку.
2) Лікування трофічних уражень нижніх кінцівок і набутих деформацій стоп у пацієнтів на цукровий діабет та ін.категорій пацієнтів з патологією стоп.
3) Реабілітація пацієнтів, які були прооперовані в хірургічних стаціонарах з приводу неврологічних і судинних уражень нижніх кінцівок.
4) Проведення діагностичних обстежень при наявність ознак синдрому діабетичної стопи (неврологічне обстеження нижніх кінцівок у пацієнтів на цукровий діабет з визначенням всіх видів чутливості і рефлексів; доплерографія судин нижніх кінцівок; подоскопія; підготовка для виготовлення ортопедичного взуття, діагностично лікувальна корекція стоп за допомогою індивідуальних ортопедичних устілок.
5) Лікування врослих нігтів не хірургічним шляхом.
6) Медична апаратна обробка стоп (натоптишів, мозолів, гіперкератозів, оніхомікозу (грибок стопи), оніхогрифоза (потовщення нігтя), вирішення проблеми гіпергідрозу (надмірної пітливості стоп).