ОКБ Мечникова   ОКБ ім. Мечнікова

Підсумки 2018

Настав час і нам підбити підсумки 2018 важкого, але дуже продуктивного року відділення ендокринної хірургії лікарні Мечникова.

Щорічно ми покращуємо показники роботи відділення, проліковано 1140 пацієнтів, що на 40 більше, ніж у 2017 році, виконано усі нормативні показники. Проведено 815 операцій, на 58 більше, ніж у 2017 році, причому відсоток спеціалізованих високопрофесійних операцій залишається на найвищому рівні та становив 97%, а відсоток післяопераційних ускладнень залишається найнижчим в Україні та становив 0.25%. Зростає кількість операцій проведених мініінвазивним способом, це і лазерна термоабляція зоба (240 операцій), 23 лапароскопічні HALS адреналектомії з приводу захворювань надниркових залоз (у 2017 році 16), 22 малоінвазивні паратиреоїдектомії з приводу1 проводяться лише у нашій клініці.

За останніми рекомендаціями Європейської тиреоїдної асоціації впроваджено та успішно проводяться органозберігаючі операції з використанням малоінвазивних доступів та збереженням функції при зобі та мікрокарциномах щитовидної залози.

Також в Україні, тільки в нашій клініці, впроваджено і продовжує вдосконалюватися комплексне лікування запущеного раку щитовидної залози, це розширені тиреоїдектомії з резекціями та реконструкціями трахеї, сонної артерії, стернотомією в комбінації з поліхіміотерапією препаратами таксанового ряду загибель.

За минулий рік лікарі відділення брали участь з доповідями на з'їзді хірургів України, ендокринологічних конференціях у м. Києві, опубліковано 6 статей, у тому числі міжнародних журналах, проведено 3 доповіді на товариствах ендокринологів та хірургів. Ми не збираємось зупинятися на досягнутому!